Ga terug

Wegmarkering oplaadpunt parkeervak

5 juli 2022

Informatieboek.nl

Voor het opladen van een elektrische auto is een herkenbaar oplaadpunt onmisbaar. De meest in het oog springende vorm van een dergelijke parkeerplaats is een volledig groen parkeervak. Hierbij vormt een groen vlak met witte lijnen de afbakening van de parkeerplaats. In de meest gevallen is er ook een logo van een stekker aangebracht om duidelijk te maken dat het hier speciaal om een oplaadpunt voor elektrische auto’s gaat. Om de weg naar het parkeervak aan te duiden, wordt gebruikgemaakt van een verkeersbord oplaadpunt en geven pijlen op het wegdek aan welke route moet worden gevolgd om bij het betreffende parkeervak te komen en de auto op te laden. 

Symbool stekker op parkeerplaats  

De beschikbare ruimte voor het markeren van een oplaadpunt parkeervak leent zich uitstekend voor een passend symbool. U kunt hierbij kiezen voor een wit e-stekkerlogo, maar ook een  wit stekkerlogo met auto is mogelijk. Zo laat u niets aan het toeval over en weet de bestuurder van de elektrische auto precies waar de wagen geparkeerd en opgeladen kan worden. 

Zichtbare aanduiding parkeervak elektrische auto’s 

De meest complete belijning en aanduiding van een parkeervak  is voorzien van een groene kleur op de ondergrond, afgebakend met witte belijning en in het vak zelf de afbeelding van een auto in een stekker afgebeeld. Natuurlijk is de aanduiding van een parkeervak afhankelijk van uw eigen smaak. Kies daarom de afbeelding die u het meest aanspreekt. Zo maakt u van de parkeervakken bij uw bedrijf parkeerplaatsen die goed herkenbaar zijn voor zowel gasten als personeel op een manier die bij u past. 

Parkeervak elektrische auto’s op maat 

Laat de parkeerplaatsen voor de elektrische auto’s aansluiten bij de uitstraling van uw bedrijf. Dit bereikt u door uw bedrijfsnaam als tekst op het parkeervak voor elektrische auto's te vermelden. Ook uw bedrijfslogo kan prijken op de beschikbare ruimte waar de oplaadbare auto’s worden neergezet. Zo verandert het opladen van elektrische auto’s van een noodzakelijk kwaad in een verrassend mooi geheel waar veel over gesproken zal worden. Doe vooral eerst wat inspiratie op als u zich binnenkort gaat buigen over het aanleggen van parkeervakken voor het elektrisch wagenpark. Besteed dit uit aan een deskundig bedrijf of neem zelf het heft in handen en ga met hulp van een collega aan de slag. Vergeet in het laatste geval niet om hier een belijningspakket met alle benodigdheden voor aan te schaffen. Zo weet u zeker dat u alles bij de hand heeft en is uw parkeervak in een mum van tijd gerealiseerd. 

Belijningspakket parkeervak elektrische auto’s 

Koop een belijningspakket en markeer zo eigenhandig uw parkeerplaatsen. Op deze manier laat u zien dat u waarde hecht aan een persoonlijk vormgegeven parkeervak.  Dit zal zeker bij uw medewerkers en klanten in de smaak vallen. Het pakket voor het belijnen bevat alles wat u nodig heeft om een open ruimte om te toveren tot een parkeervak op maat. Zo zitten er behalve wegenverf en markeringskrijg ook het handschoenen en symbolen in het totaalpakket.  Met het soort ondergrond hoeft u zich niet bezig te houden, want de pakketten zijn te gebruiken op: 

  • Steen
  • Asfalt
  • Beton
  • Metaal

Dit maakt het geheel geschikt voor een parkeervak van tegels achter uw bedrijfspand, maar ook voor de parkeergarage waar u de beschikking heeft over een aantal oplaadpunten voor de elektrische bedrijfsauto’s. Met de juiste wegmarkering oplaadpunt parkeervak bent u goed voorbereid op een toekomst met steeds meer elektrische auto’s. 

Direct contact

Direct contact

Vul uw contactgegevens in