Ga terug

Zorg voor het juiste schoonmaakonderhoud van het gebouw

5 oktober 2021

Informatieboek.nl

Wanneer je een gebouw of locatie in een goede staat wilt houden, is het belangrijk dat het gebouw goed schoongehouden wordt. Dit wordt ook wel schoonmaakonderhoud genoemd. Schoonmaakonderhoud voor gebouwen bestaat uit verschillende onderdelen. Er zijn namelijk verschillende onderdelen van het gebouw die minder hard slijten wanneer deze schoon gehouden worden. Denk bijvoorbeeld aan vloeronderhoud, gevelonderhoud en glasbewassing. In deze blog vertellen we je graag meer over de verschillende soorten onderhoud en hoe je dit het beste aan kunt pakken.

Het uitvoeren van schoonmaakonderhoud

Er zijn bedrijven, vaak kleinere bedrijven, die ervoor kiezen om zelf bepaalde schoonmaak klussen uit te voeren. Er zijn daarbij een aantal punten waar je goed op moet letten. Kok Schoonmaak heeft een aantal tips voor je op een rijtje gezet, zodat jouw kantoor of pand weer netjes wordt!

Tip 1: Zorg dat alles opgeruimd is voordat je begint met schoonmaken

Wanneer je begint met schoonmaken is het verstandig om eerst te zorgen dat alles opgeruimd is. Dit scheelt een hoop tijd wanneer je begint aan het schoonmaakwerk. Als er nog vele spullen in de weg liggen, moet je deze verplaatsen voordat je daar schoon kunt maken. Laten op kantoor veel mensen hun spullen op het bureau liggen? Stel een clean desk policy in!

Tip 2: Maak eerst droog schoon, daarna nat

Een gouden regel bij het schoonmaken: zorg dat je eerst alles droog schoonmaakt en daarna pas nat. Dus kies ervoor om eerst te stofzuigen en daarna pas te dweilen!

Tip 3: Begin boven, eindig beneden

Bestaat het gebouw dat schoongemaakt moet worden uit meerdere verdiepingen? Zorg ervoor dat je boven begint met schoonmaken. Zo loop je geen stof of andere viezigheid door het gebouw.

Het inschakelen van een professioneel schoonmaakbedrijf voor schoonmaakonderhoud

In sommige gevallen is het beter om een schoonmaakbedrijf in te huren. Vooral bij complexere schoonmaak klussen is het niet altijd verstandig om zelf de werkzaamheden uit te voeren. Denk bijvoorbeeld aan gevelonderhoud of het zemen van ramen van grotere gebouwen. Een professioneel schoonmaakbedrijf gebruikt de juiste technieken en apparatuur om het schoonmaakonderhoud op de juiste manier uit te voeren. Daarnaast zijn intensieve schoonmaakklussen vaak sneller en beter uitgevoerd, dan wanneer je deze zelf uitvoert.

Schoonmaakonderhoud op maat laten uitvoeren

Veel schoonmaakbedrijven bieden schoonmaakonderhoud op maat aan. Het ene gebouw is anders dan het andere gebouw en heeft daarom ander schoonmaakonderhoud nodig. Bij het uitkiezen van een schoonmaakbedrijf is het daarom belangrijk om in gesprek te gaan met het bedrijf over de verschillende mogelijkheden. Welke frequentie van het schoonmaken is nodig en welke werkzaamheden worden er uitgevoerd? Op deze manier zorg je ervoor dat het gebouw het beste wordt onderhouden!

Direct contact

Direct contact

Vul uw contactgegevens in